dijous, 2 de juny del 2011

LES RAMBLES: MACBA - Palau de la Virreïna

Mentre baixàvem per la rambla de Canaletes anàvem buscant el carrer del pintor Fortuny. Un cop el vam trobar, vam girar i ens vam dirigir al museu MACBA. Al dossier no estava gaire bé explicat llavors vam haver de recórrer a l’ajuda dels vianants. Després de preguntar uns quants cops vam aconseguir arribar. El museu era tancat així que vam fer fotos. També hi havia un rètol on ens indicava que era el museu d’art contemporani de Catalunya i que per tant s’exposaven obres contemporànies. L’arquitecte d’aquest edifici tan curiós va ser Richard Meier que es va inaugurar el 28 de novembre de 1995. Al costat del MACBA hi trobem el museu CCCB que va ser construït per dos arquitectes: Helio Piñón i Albert Viaplana. El que més ens va cridar l’atenció van ser les pedres situades al seu davant.







Tornant a les Rambles pel carrer del Carme ens trobem l’església de Betlem. El seu estil arquitectònic és el barroc. L’ordre religiós que la va construir van ser els Jesuïtes. L’interior d’aquest edifici va ser destruït per un incendi l’any 1671.
Quan vam sortit de l’església ens vam dirigir a Portaferrissa on s’hi troba un mosaic de Barcelona. Aquest mosaic decorava una font a on ens vam refrescar una mica i vam seguir el nostre camí fins al Palau de la virreina.
El Palau de la virreina es va construir a finals del segle XVIII (1772-1778). S’anomena així perquè desprès de la mort prematura de Amat va ser ocupat per la seva viuda, Maria Francesca de Fiveller i de Bru.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada