dijous, 2 de juny del 2011

LES RAMBLES: La Boqueria - Universitat Pompeu Fabra

Una mica més avall, vam arribar a la zona més popular de totes Les Rambles: la Boqueria. 
Es tracta de 2583m² carrers coberts plens de més de 300 paradetes on venen tot tipus de menjar; des de peix o carn fins a insectes o llaminadures. Ens vam aturar al Bar Pinotxo, un dels més llegendaris de la Boqueria, allà ens van explicar en que consistia el seu famós biberó: és un cafè amb llet condensada. 
Ens estàvem allunyant de la Boqueria quan un mosaic al terra ens va cridar la atenció, era un mosaic dissenyat per Joan Miró. Allà vam alçar la mirada i una mena de gàrgola en forma de drac xinès ens va sorprendre. 








Vam seguir caminant mentre gaudiem del matí tot i que el temps no ens ho feia molt fàcil. Encara i això vam arribar al Liceu. La funció actual d’aquest edifici és la de representar teatre, òpera, concerts... El fet més rellevant de la historia del Liceu és que fa pocs anys, mentre es feien uns decorats, les espurnes van cremar pràcticament tota la part de dintre.
Després d’esbrinar aquesta esgarrifant història, vam girar a l’esquerra on ens vam topar amb la Plaça Reial. Allà els fanals en forma d’arbre dissenyats per Gaudí i la font de Les Tres Gràcies decoraven tota la plaça. 


Les Tres Gràcies representaven tres germanes de la mitologia grecoromana: Aglaia, Eufròside i Talia.
Vam sortir de la plaça i quan ens dirigiem cap a la universitat Pompeu Fabra, ens vam adonar de que ja no hi era, ja que l’han traslladat. Encara i així, ens vam informar de quantes universitats hi ha a la nostra ciutat; 4 públiques: la Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Politècnica de Barcelona. I 3 de privades; la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Ramon Llull amb els seus diferents braços com Esade, l’ Institut Químic de Sarrià..., la Universitat Internacional de Catalunya i la Universitat Abat Oliva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada