divendres, 3 de juny del 2011

BARRI GÒTIC: Casa - Santa Maria del Pi

Vam iniciar aquest recorregut a les 7:45 del matí. Dormides, agafant el tram a dures penes per arribar a Palau Reial i agafar la línia verda fins a Plaça Catalunya. Allà començava el nostre recorregut. Ens vam fixar en que a sobre del Hard Rock Cafè s’hi troba la escultura d’un déu grecoromà: Mart. El vam reconèixer pels símbols de guerrer, el casc i la llança. 
Just abans de sortir de la plaça, vam trobar una estàtua, que els indignats havien utilitzat com a “portacartells”. Estava dedicada a Francesc Macià, antic polític català.
Després d’allò ens vam endinsar al barri gòtic, que té aquest nom per l’estil arquitectònic del seus edificis, per un carreró molt petit que ni sabiem que existia i que semblava no tenir sortida, però finalment sí: la plaça Ramon Amadeu. Que resultà ser un escultor català nascut al 1745. En aquesta plaça s’hi trobava l’església de Santa Anna, que és d’estil romànic. Per sota d’una arcada vam sortir al carrer de Santa Anna, on vam trencar a la dreta i vam arribar al de Bertrellans, on vam contar que hi havia 7 fanals. Per aquest carrer vam arribar a la Plaça Vial de Madrid on es troben les restes d’una necròpoli romana.  
Després d’un embolic de carrerons, vam arribar al carrer de Portaferrissa que es diu així perquè tenia una de les portes de ferro que obrien Barcelona.
Vam girar per un petit carrer, estret i llòbrec: el Carrer de Petritxol, allà ens va entrar gana per la quantitat de xocolateries que hi havia. Per aquest carrer hi havia molts rodolins en forma de rajola a les parets: 
També hi havia moltes plaques en homenatge a personatges relacionats amb aquest carrer: 

Continuàrem el nostre recorregut fins a la Plaça del Pi, que té aquest nom perquè té un paisatge caracteritzat per un pi singular. A la mateixa plaça es troba l’església catòlica de Santa Maria del Pi, d’estil gòtic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada