dijous, 2 de juny del 2011

LES RAMBLES: Drassanes - Palau del Mar

Quan finalment vam arribar al final de la Rambla, un edifici situat a mà dreta ens va cridar molt l’atenció: Les Drassanes. Aquests edificis són les antigues instal·lacions on es construïen els vaixells i naus marítimes. Pertanyen a l’estil arquitectònic gòtic. Les drassanes barcelonines foren construïdes al final del segle XIII (1283). Actualment acullen el museu Marítim. Quan hi vam arribar, vam contemplar desil·lusionades que estaven en obres, i això ens va limitar molt a l'hora de fer fotos o d’informar-nos. 
Quan ens vam allunyar de Drassanes, de camí cap al Port, ens vam aturar als peus de Colom, i totes creiem que el seu famós dit assenyala a América, però, ens vam adonar de que no és així. Realment, on senyala es a l’Índia, on realment es dirigia abans de topar amb el nou continent.  Vam intentar entrar-hi i Així que vam optar per la solució mes viable, i econòmica, els fulletons informatius.
Al allunyar-nos de Colom, vam dirigir-nos cap a on, actualment, està el Maremagnum. Però abans d’arribar-hi, vam parar a contemplar les golondrines, unes petites embarcacions del Port de Barcelona fetes pels visitants. 
Allà, vam decidir comprar-nos un “hot dog” i un gofre, ja que caminar ens havia fet entrar gana. Havent travessat el pont, li vam preguntar a una persona major que era el que hi havia abans en aquell lloc, i ens va contestar que abans allà s’hi situava una de les Caravel·les de Colom. Passant pel mig del Maremagnum, vam arribar fins al Palau de Mar, l’actual acollidor del Museu d’Història de Catalunya, del departament de Benestar i de la Família de la Generalitat de Catalunya.
Vam decidir tornar en autobús, i per això vam tornar fins al costat de l’estàtua de Colom. Vam agafar l’autobús 67, que ens deixava directament a Esplugues, el nostre lloc de destí.
Així vam finalitzar el primer itinerari de tots, cansades ja que havíem caminat molt, i una mica mullades, ja que va ploure una mica durant el matí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada